F.lux voor een beter beeld

Geplaatst op 20 juli 2010 door

Zit jij ’s avonds wel eens op de computer en probeer je een tekst te lezen of te schrijven maar krijg je al snel last van branderige ogen door de felle scherpe kleuren van je beeldscherm? Dan bied F.lux de uitkomst! Met dit programma kan je automatisch de kleur temperatuur van je beeld aan laten passen naar het tijdstip van de dag.

Op het moment dat de oranje bol in het licht oranje vlak komt wordt F.lux geactiveerd

 
De verandering in kleur is in eerste instantie even wennen, maar je zult al snel merken dat dit je ogen enorm veel rust geeft.

Instellingen

Het configureren van F.lux is erg eenvoudig.
Na de installatie kan je naar deze pagina gaan om je locatie te bepalen, daarna vul je dat in en zal aan de hand van de stand van de zon de kleuren automatisch mee veranderen als het donkerder wordt.

setting flux
 
Verder kan je ook nog instellen of je de overgang snel of langzaam wilt laten verlopen op het moment dat de zon onder gaat. Ik heb er voor gekozen om de overgang langzaam te laten verlopen, het wordt tenslotte niet van het een op het andere moment donker ook merk je op deze manier weinig van overgang.


 
Een fijne optie van Flux is ook dat je het uit kan schakelen voor een uur omdat je werk moet doen waar bij je de juiste kleuren moet zien.
 
Persoonlijk vind ik F.lux een van de fijnste applicatie die ik geïnstalleerd heb op mijn systeem. Natuurlijk kan je op vele beeldschermen en op vrijwel alle laptop’s de helderheid van het beeldscherm aanpassen, dat is ook een optie hierbij blijven alleen de kleuren wel gelijk en volgens de makers van dit programma is de kleur verandering van hun programma beter voor je slaap patroon.

Links

Gebruik jij dit programma, gebruik je een alternatief of iets anders? Laat het me weten in een reactie!

Uit mijn Portfolio

Wezine

Wezine

DierenWelzijnsWeb

DierenWelzijnsWeb

SmartGuide

SmartGuide

Deze website is gearchiveerd

Deze website is al geruime tijd niet meer actief onderhouden.

Voor een voorbeeld van mijn werk kunt u inmiddels terecht op van Denderen Media [EN].

Vragen met betrekking tot WordPress, problemen of ontwikkeling kan via WPhelpdesk.nl - WordPress Helpdesk.