SmartGuide

Geplaatst op 20 juli 2010 door

SmartGuideSmartGuide is een Work in Progress naam voor een Android applicatie die ik op school ontwikkelt heb binnen een project groep van totaal 5 studenten. Tijdens dit project ben ik voornamelijk bezig geweest met het grafisch ontwerp en het omzetten hiervan naar Android XML. Later heb ik ook nog een deel van de programmeer code samengevoegd met het grafische deel.

De bedoeling van de applicatie is dat de gebruiker kan kijken welke locaties er zich in zijn omgeving bevinden, de gebruiker dient hiervoor vooraf te filteren op een categorie en er worden enkel locaties weergegeven binnen een X aantal meters.

Daarna kan je via de applicatie eenvoudig de locatie bijvoorbeeld een restaurant, bellen, de website bezoeken of zich er naar toe laten navigeren.

Het proces

Toen we begonnen aan dit project hadden we geen van allen ervaring met het programmering voor Android, wel hadden er een paar binnen de projectgroep ervaring met programmeren in andere talen, hun hebben razend snel het programmeren in JAVA opgepakt.

Ook was het ontwerpen voor een mobiele telefoon geheel nieuw voor ons, je hebt een stuk minder beschikbare ruimte, hierdoor moet je alles enorm afwegen met betrekking tot de functionaliteit wat kan je weg laten en wat niet?

Dat de meeste nieuwe telefoons een touchscreen hebben maakt het er ook niet makkelijker op, hierdoor moeten knoppen een stuk groter zijn omdat alleen lezen niet genoeg is maar de gebruik het ook nog aan moet kunnen klikken met zijn vinger.

We hebben uiteindelijk dan ook veel verschillende ontwerpen gemaakt, een aantal daarvan zijn hieronder te zien.

Deelnemers project

Uit mijn Portfolio

Wezine

Wezine

DierenWelzijnsWeb

DierenWelzijnsWeb

SmartGuide

SmartGuide

Deze website is gearchiveerd

Deze website is al geruime tijd niet meer actief onderhouden.

Voor een voorbeeld van mijn werk kunt u inmiddels terecht op van Denderen Media [EN].

Vragen met betrekking tot WordPress, problemen of ontwikkeling kan via WPhelpdesk.nl - WordPress Helpdesk.